top of page

TSM Jizerky

Tondovo Soustředění (Nadějné) Mládeže (Vetošů) respektive jeho první ročník probíhá v Jizerkách v okolí Bedřichova a Hrabětic. Den první, pátek 29.9. byl ve znamení failů a tzv. vyčešení. Startujeme dopoledne middlem na Slovance. Spolu s Vojťákem jsme dali H18 trať z loňského roku. Šlo to rychle a bez chyb, takže pivko v kapličce, které následovalo bylo opravdu zasloužené. Následně na autobusáku v LBC nabíráme Kinga a vyrážíme na Ještěd. Na Ještědu máme srazy se Šuldou v 17.30, ale tou dobou jsme ještě byli na autobusáku a tak místo výšlapu zdoláváme kopec co to jde Fabií RS. Zjištění že parkovné stojí 100kč nás ohromilo natolik, že parkujeme hned vedle v nějaké škarpě. Byli jsme na to fakt hrdý, až do chvíle , než jsme se vrátili, ale o tom potom, nepředbíhejme. Cestou na vrcholem potkáváme borce z USK, který nás poslušně hlásí, že Šulda už odešel. No nic byla mu asi zima a ten telefon na který jsme psali evidentně u sebe neměl. Dáváme vrcholové pivko, nějaké fotečky a vyrážíme k autu kamennou zkratkou. Suverénní řidič nám oznamuje, že to vyjede, že má přece Fabii RS (ve skutečnosti je to HTP). Skutečnost byla taková, že jsme si ještě zatlačili, ale za kilčo to pořád stálo. Následně přejíždíme na Jablonecnou přehradu na Eleven Night Run.

Eleven Night Run první ročník byla opravdová povedená akce a v první řadě se sluší poděkovat organizátorům. Třeba za vysoké startovné, díky kterému to celé dostalo novou dimenzi. Přece to nebudeme platit. Převlékáme se, rychlá rozcvička a řadíme se na startovní čáru mezi ty frajery co se registrovali už před měsícem nebo i dnes to je fuk. Jak nám vlastně o nic nejde, tak to zkouším stylem start-cíl. Totálně přepaluji začátek, ale přidává se ke mně King. Společně se celou dobu střídáme na čele a dáváme tomuto závodech nádech divadelní komedie. Cestou mám sílu i na úsměvy do fotoaparátů (btw snad mi aspon tu fotku poslou). Pár set metrů před cílem už máme brutální náskok a jdeme si pro vítězství, ale k naší smůle s námi jde pro vítězství i rozhlas, který nás hlásí jako vedoucí dvojici. V cíli nejdrřív ovace, potom se pořadatelé podivují, kde jsme to ztratili čipy. Slušně jím vysvětlujeme, že jsme se nestihli přihlásit a na jejich rozkaz místo cíle opouštíme. Celkem jsme 5km zvládli za 17:34 - pěkný to čas - oficiální vítěz zaostal o 25s :D Následně dáváme lehký klusík a navštěvujeme cílovou arénu. Pokus o pivku zdarma ale úplně nevyšel neboť nás opět hlásí šéfik slovy "Dva běžci nám tu narušili závod, pokud tu jsou nechť se dostaví pokecat....." Na to kašleme a jedeme na chatu. Docela spokojenost. Chálujeme mega kotel kuskusu atp. Večer ladíme formu rozborem postupů longu na světovém poháru ve švýcarsku a dáváme nějaké motivační videa. Na dobrou noc předčítal King (dobrá práce bejky).

Sobotní den byl ve znamení middlu v Bedřichově. Startuji jako první a tak rovnou po příjezdu klušu na start, dávám mega profi rozvičku a vyrážím na trať. Všechno hezky ťukám, doběhnul jsem Mardu a hezky si spolu valíme. Totálně jsem podělal K15, kde jsem totálně nepochopil zelenou ani žlutou. Zase potkávám Mardu a valíme to dál. Přichází osudová kontrola K18. Bludný kořen se Tondovi postavil do cesty a semknul jeho koleno. Chvilku jsem totálně ztuhnul, ale hecuju se (i díky Mardovi co tam se mnou tu minutku dve pockal, diky) a vyrážím dál. Poslední kontroly ťukám snadno, ale výsledek je kořenem prostě poznamenám. Neuděláš nic. Trénink dobrej, Ranking žádnej. Obědová fáze se nesla na vlně slunečného odpočinku. Až po 16h vyrážíme na Slovanku na okruhy. Testujeme kombotechy - bílou mapu, hada a mapu bez cest. Celkem pohoda, ale po tom všem jsem už docela prošitej. Běhu

zdar!

Neděle nakonec místo tréninku štafet zabavila Jizerky Run Race. Vše důležité popsáno v samostatném článku. Doběhnul jsem si pro druhé místo za Pajou Kubátem, hned za mnou byl King. Vojťák bral pěkné osmé místo v juniorech. Po vyhlášku uklízíme chatu a vyrážíme směr velkoměsto. Cestou ještě Vojťák srovná fanoušky Jablonce, kteří blokovali dopravu a jede dál. Tak snad zase někdy příště, bylo to skvělý!


bottom of page